P-HUS P91

Bellakvarter
I den nye bydel Bellakvarter i Ørestad Syd på Amager har P-Plan i totalentreprise opført et otte etagers parkeringshus til områdets mange nye beboere samt Bella Centers gæster.

Det 10.000 kvadratmeter store P-hus har plads til 445 parkeringspladser fordelt på 14 splitniveauer.

I stueplan har vi etableret cykelparkering, storskraldsrum, rampe til parkeringsdæk samt små opholdsrum med indbyggede træbænke.

Facaden i stueplanet har vi opført i grå beton med enkelte glas- og aluminiumspartier. Den øvrige facade består af perforerede aluminiumsplader i guldnuance, som er foldet om bygningen i varierende dybde.

De perforerede aluminiumsplader betyder, at solens stråler kan nå helt ind til de parkerede biler, hvilket står i skarp kontrast til de traditionelle P-huse i beton, som typisk er både dunkle og svære at orientere sig i.

Parkeringen har vi etableret som et split-system, hvor de første splits udgøres af basebygningen og derefter i parkeringssystem, som er monteret oven på basebygningen.

Dette består af et søjle-/bjælkesystem i stål med dæk i præfabrikerede betonelementer, som er leveret og monteret af system-leverandør.

Vi har i forbindelse med opførelsen af P-huset trukket på vores søsterselskab CG Jensens kompetencer. Alle jord-, kloak- og betonarbejder er således udført i egenproduktion af CG Jensen. Alle vægge og søjler i stueplan er støbt in situ. Facadeelementerne med grafisk udtryk er støbt in situ på støbeplads og monteret som elementer.

Hvis du vil vide mere

Sjælland:

Divisionschef Claus Baumann tlf. +45 21 70 49 00

Fyn og Jylland:

Divisionschef Jens Bastrup tlf. +45 28 95 52 00