Bæredygtighed

Vi vil være klimaneutrale i 2029

I CG Jensen vil vi gerne tage et grønt ansvar for vores omgivelser. Vi er en del af regeringens klimapartnerskaber – og vi ser et stort potentiale i at gøre vores produktion endnu mere bæredygtig.

Derfor arbejder vi på at integrere bæredygtighed i alle faser – fra projektering og udførelse til efterfølgende drift og vedligehold. Helt konkret betyder det, at vi er i gang med at optimere vores processer og udvikle vores medarbejderkompetencer, så vi kan bygge stadigt grønnere og løbende mindske vores CO2 udledning.

Vores ståldivision er eksempelvis lykkes med at reducere stålforbruget i byggerier med hele 30 procent – blot ved at udføre vibrationsundersøgelser og bruge ny teknologi. En opløftende bæredygtig besparelse for både miljø og bygherre.

Og takket være vores faglige bredde og mange totalentrepriser kan vi ikke blot reducere, men også genanvende råstoffer og materialer i stor stil – altid i samråd med kunden naturligvis.

Vi skal finde løsninger på tværs

Skal vi for alvor forny os som branche, må vi stå sammen. Derfor har vi valgt at sige ja tak til at deltage i initiativer som regeringens Klimapartnerskaber, Bæredygtigt Beton Initiativ og Bæredygtig Jordhåndtering.

I projektet ’Bæredygtigt Beton Initiativ’ arbejder vi sammen med 20 centrale aktører – der repræsenterer alle led i byggeri-kæden; fra bygherre til betonproducent – på at halvere CO2-udledningen fra beton i 2030.

Og via vores formandskab for Anlægsgruppen i Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg har vi – i samarbejde med otte aktører i branchen – arbejdet på at finde langsigtede, bæredygtige råd til regeringen, der kan være med at reducere CO2 udledningen på byggepladserne markant. Her ser vi eksempelvis et potentiale i at bruge nye cementtyper og udskifte vores vognpark til at køre på el og biodiesel.

Bæredygtighedsdagsordenen har vores allerhøjeste fokus også i de kommende år – og her ser vi vores omstillingsparathed og vilje til at skabe forandring som afgørende for at nå målet.